Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Træmaling Udendørs

Vores farver bliver grønne.

Flügger har skiftet vores tonefarver ud med nye, derfor skal du være opmærksomt på, at der kan forekomme farvevariationer fra de gamle til de nye.

Men helt rolig – de nye tonefarver giver kun, bedre dækkeevne, bedre kvalitet – specielt på de udendørstoninger og bedre holdbarhed kombineret med forbedret miljøprofil.

Man bliver da kun helt høj i hatten, når kvaliteten forbedres.

Nulstil

Mærkninger
Finish
Varekategorier

Filter

Du har nu set 15 af 19 produkter

Udendørs træmaling

Grundlæggende begreber fra Flüggers udendørs træmaling:

Oliebaserede og vandbaserede malinger
Opbygningen af Flüggers udendørs træmaling består overordnet af Classic produkter, som er de oliebaserede produkter og så består den af de vandbaserede produkter. Produkterne bør ikke blandes, hvorfor man skal vælge de samme typer hele vejen igennem. Altså kan man ikke blande nogle oliebaserede og vandbaserede produkter. Til vandrette overflader anbefales det kun at anvende de oliebaserede Classic produkter, da de oliebaserede produkter bliver hurtigere hårdfør, hvilket kræves til en vandret overflade, da malingen bliver udsat for mere regn og fugt. De vandbaserede produkter sammenlignes som den nyere opdaterede version med færre af de skadelige stoffer, samt indeholder de fleste fordele som den oliebaserede. Dog tager den vandbaserede maling længere tid om at bliver hårdfør, hvorfor den ikke anbefales til vandrette overflader.
Nummerering til rækkefølge af påføring
Derudover er der numre på malingen. Nummereringen er bygget op således, at jo lavere et tal, jo før skal det lægges på træværket. Grundingsolie, som er det første der males på træværket, har eksempelvis nummer 01. Derefter kommer grundmalingen med 02 og helt op til 06, som er oliemalingen, hvilket altid anvendes som det yderste og beskyttende lag. Dog vil det ikke være nødvendigt at købe hele nummerrækken til sit malerarbejde, men blot efter behov.

Hvorfor bruge udendørs træmaling?

Algefjerner skal bruges til alt udvendigt træværk. Det er på grund af det danske klima med høj luftfugtighed og relativ tilpas varme, samt en stabil varme over sommeren og ikke så hård frost om vinteren. Alt det er med til at skabe gode forhold for algetilvæksten. Algefjerner bør anvendes på træværk, som har været udenfor i mere end 1 år. Hvis der observeres mørke pletter på træværket, vil det højest sandsynligt være alger og her anvendes vores algefjerner. Vælger du blot at vaske algerne væk med vand, vil sporene ikke dræbes og algerne har derfor stor risiko for at komme igen efter kort tid. Algefjerneren kan selvfølgelig også bruges til fliser eller andre objekter med algevækst.
Grundingsolie (01) bruges som det nederste lag på træværket inden at den dækkende maling, som er træbeskyttelsen, lægges. Grundingsoliens primære funktion, er at lave vedhæftning mellem malingen og træværket. Derudover indeholder grundingsolien fungicid, som er svampedræbende. Ligeledes giver grundolien en ensartet sugende overflade til den efterfølgende behandling. Således vil træværket i mindre grad suge mindre maling ved eksempelvis en knast, men derimod give en jævn og pæn overflade, samt struktur.
Grundmalingen (02) er oftest til træværk som skal delvist grundes. Det vil sige, at det er et spørgsmål om hvor meget af malingen, som stadig har vedhæftning og træværket ikke behøves en total nedslibning. Grundmaling er dog aldrig det yderste lag.
Træbeskyttelsen (03) er til hvis man ønsker træets naturlige farve og struktur, og eventuel i en modificeret farve. Det vil sige at træbeskyttelsen kan fås i transparent og delvis transparent. Derfor kan denne træbeskyttelse bruges som slutprodukt.
Træbeskyttelsen (04), som også kaldes ’den dækkende maling’ er typisk slutproduktet, hvis der ikke ønsket yderligere behandlinger og derfor er den farvegivende maling.
2-in-1 er også en træbeskyttelse og er en halvdækkende maling, som både indeholder grundingsolie og træbeskyttelse. Da der ikke kan produceres et produkt som vil have egenskaber fra begge produkter, er 2-in-1 lidt tyndere, men kan holde lidt bedre end grundingsolien.
Vinduesmalingens overflade bliver mere hårdfør end vores træbeskyttelser, da træbeskyttelser har behov for at bliver mere elastiske, da den skal kunne arbejde med træet. Vinduesmalingen flyder bedre sammen, hvilket er med til at give en mere glansfyldt overflade. Vinduesmalingen kan også bruges indvendigt på vinduerne.
Oliemalingen (06) er for ekstra beskyttelse af dit træværk ved blandt andet forstærket UV-beskyttelse, således at malingen står stærkere mod misfarvninger og skimmelvækst. Derudover giver det træet et mere fyldigt udseende. Vores oliemaling bærer desuden Svanemærket og er derfor godkendt til anvendelse ved Svanemærkede byggerier. Oliemalingen er betegnet som en høj glans maling, da den er på glans 60.
Træolien giver en transparent overflade, som kan fås i diverse farver eller farveløs. Vælges den farveløse, vil træolien være at betragte som grundingsolien. Den anvendes ofte til træobjekter, såsom træterasser, havemøbler af træ, osv. Træolien anvendes oftest som slutprodukt.
Bådlakken er en hård og robust klar lak, som kan bruges til træværk på en båd og er transparent i høj glans 90.
Linoliekit er til at lukke revner og huller. Det kan derfor sammenlignes med spartel- og fugemasse, men er udviklet til at arbejde sammen med udendørs træmaling. Anvendes til eksempelvis lukning af sømhuller ved et vindue.

Hvor ofte skal det udvendige træværk behandles?

Det vil altid være din visuelle vurdering, som er gældende i forhold til om træværket trænger til en ny omgang maling. Men som fingerregel, så kræver de mørke farver oftere en ny behandling, end de lyse, da solen er lidt hårde ved den mørke farve. Hvis træværket er sydvendt, vil det også være der hvor solen skinner mest. Træværket bør altid efterses årligt og behandles hvert 4-5 år, hvis det er en mørk farve. Er det en lys farve vil det typisk være 6-7 år.

Få det bedste resultat ud af dit udendørs malerarbejde

Er der tale om et ældre træværk, hvor malingen ikke har vedhæftning og der kan kradses ind til træet, skal det have grundingsolie. For at fjerne den gamle maling, anvendes vores skraber, hvorefter overfladen slibes fin med sandpapir. Det er vigtigt at vide, at grundingsolie er det inderste lag på træværket og skal derfor ikke udover den dækkende maling. Hvis der kun er få steder uden vedhæftning, kan grundmaling være at foretrække og derefter træbeskyttelse.
Vandbaserede malinger
De vandbaserede malinger skal som udgangspunkt ikke fortyndes, mens hvis den skal, så kan den fortyndes med vand. Risikoen ved at fortynde produktet med vand er, at der kan startes en forrådnelsesproces. Pensler renses blot i vand.
Oliebaserede malinger (Classic)
I forhold til vores oliebaserede malinger, kaldet Classic, så fortyndes denne malinger med terpentin, samt penslerne renses med terpentin.
Giv altid dit træværk minimum 2 lag træbeskyttelse

Hvilket tilbehør til udendørs træmaling?

Skal man behandle en overflade, som har været malet i forvejen og hvor der er løssiddende maling, så er det vigtigt at den løssiddende maling fjernes. Det fjernes med en skraber som denne Flügger Ultra Scraber i passende størrelse til objektet.
Til nedslibning anvendes sandpapir i korn 120-150.
Ved maling af mindre overflader eller kanter, anbefales spidse, runde eller ovale pensler alt efter hvor præcist og hurtigt arbejdet ønskes.
Til maling af brede objekter bruges brede pensler, og penslens bredde skal passe med objektet.
På større flader kan en malerrulle anvendes, men for at komme helt ned i træets struktur, skal en pensel også anvendes.
Derudover anbefales en rulle spand, således at man ikke går rundt med den tunge maling. Ligeledes er overskydende maling nemmere at tørre af i rullespanden.

Hvorfor vælge flugger-horsens.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os