Alle produkter

Træmaling Indendørs

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos flugger-horsens.dk, har du valgt kvalitetsmaling fra danske Flügger farver, til en super god pris.

Flügger maling bruger vi dagligt i vores malerfirma; Malerfirmaet MEHR ApS, hvor vores kunder kun ønsker den bedste kvalitet af maling, når vi maler deres lofter eller vægge, indvendig træværk eller metal.

Nulstil

Områder
Mærkninger
Finish
Varekategorier

Filter

Du har nu set 15 af 17 produkter

Indendørs træmaling

Hvad dækker “indendørs træmaling” over?

Indendørs træværk dækker over eksempelvis interiør, såsom borde, stole og andre møbler af træ. Derudover dækker træværk også over fodlister, karme, gerigter, døre og så videre.

Hvad er forskellen på udvendig- og indvendig maling til træværk?

Grunden til at man bruger indendørs maling, fremfor udendørs maling, er fordi, at der er nogle tilsætningsstoffer i udendørs maling. Tilsætningsstofferne hjælpe til at nedbryde alger og andre former for svampe, som kommer på det udvendige træværk. Dampene i udvendig maling er til en vis grad giftige, men ikke giftige at arbejde med. Dog vil vedvarende indånding, vil ikke være sundt. Derfor er der udviklet maling til indendørs træværk. Glanstrinnet, altså hvor blank malingen bliver, er også mere blank ved indendørs træværk maling, da man skal kunne rengøre og tørre af på overfladen. Malingen er også mere hård i overfladen, så den tåler mere brug.

Hvilken slags maling skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du finde ud af hvilken glans, som du gerne vil have. Jo lavere glans-tallet på malingen er, desto mere mat er den. Så lave tal er mat maling, og høje tal har en højere glans. Du kan få maling der er relativt mat, som du også sagtens kan tørre af på, men du skal være opmærksom på, at jo mattere en farve du vælger, jo mere modtagelig vil den også være overfor eksempelvis støv, røg fra stearinlys, beskidte fingre fra børnene og generelt smuds. Så jo højere glans du vælger, jo nemmere er overfladen også at rengøre. Det mest valgte glanstrin til gerigter, karme, fodlister, indfatninger og i det hele taget døre, er et glanstrin på omkring 40 og 50. Glans 50 kan være lidt bedre til at flyde sammen, når der males end glans 40, men kan også være lidt svære at arbejde med. Derfor vil en glans 40 være nemmere at arbejde med, hvis man ikke har den store malererfaring. Du kan godt vælge et højere glanstrin, men så er du oppe i et glanstrin, der bruges til eksempelvis køkkenlåger. Meget høje glanstrin er ikke nødvendigvis nemme at arbejde med, så det skal kun vælges, hvis man foretrækker den høje glans i sin indretning. De mere matte glanstrin er eksempelvis glans 20. Derudover har vi også glans 5, som bruges mere til mellemmaling, når man skal bygge sin malerblanding op. Glans 20 bruges mest til interiør, såsom borde, stole og ældre møbler. Derfor er glans 20 og glans 30 ofte dem som bliver solgt til maling af møbler.

Hvor ofte skal der males?

Når det skal besluttes, om der skal males, vil det stort set altid være et spørgsmål om den visuelle vurdering, som du giver. Indvendig vedligeholdelse af træværk, er et spørgsmål om hvordan materialet behandles i hverdagen. Selvfølgelig, jo oftere overfladen vaskes og tørres af, jo oftere ville det skulle males. Dertil spiller temperaturen på vandet, som du bruger, også en rolle. Jo varmere vandet er, jo hårde er du også ved overfladen. Så giv dit indvendige træværk en visuel bedømmelse, og vurdér derfra, om det bør males.

Hvor mange lag skal der bruges?

Ofte i nyere huse, kommer eksempelvis fodlister, gerigter og karme færdigmalet, så du kun skal have lukket eksempelvis sømme- og skruehuller. Det gøres ved at lukke af med akrylspartelmasse, slibe overfladen jævn med sandpapir, og derefter 2-3 lag af slutmalingen med en pensel, som passer i bredden af objektet.

Hvis træværket derimod kommer råt og ubehandlet, så skal overfladen først grundes med grundmaling, til indvendigt træværk. Det vil sige, at her giver du det ubehandlede træværk 1 lag grundmaling og efter tørring, 2-3 lag af slutmalingen.

Hvor mange liter maling er tilstrækkeligt?

Inde på alle vores produktsider, er der et værktøj til at beregne hvor meget maling du skal bruge. Det beregnes ud fra overfladearealet og hvor meget malingen rækker pr. kvadratmeter. Det vil sige til 1 lag. Så skal overfladen males 3 gange, skal resultatet ganges med 3.

Få det bedste resultat af dit malerarbejde

For at få det bedste resultat af dit malerarbejde, skal du vide at malingen er udviklet til at der skal lægges en lagtykkelse på svarende til lige inden det begynder at løbe. Derfor er det vigtigt, at du finder punktet lige inden malingen begynder at løbe. Derved får man den flotteste sammenflydning af malingen. Hvis man vil have det bedste resultat, nytter det ikke noget, at man vil have malingen til at strække langt, og derfor maler i tynde lag.

Hvilket tilbehør anbefales?

Til at male indvendigt træværk, undtagen store overflader, skal der anvendes en pensel, som passer til størrelsen af den profil, som du skal male. Det vil sige bredden af penslen, skal gerne matche bredden af objektet.

Hvordan fjernes malingen?

Kommer malingen på overflader, hvor det ikke var tiltænkt, såsom et trægulv, så anvendes der varmt vand og vores specielle klude, som er udviklet til at fjerne maling. Det foretrækkes, at afdække områder, som ikke skal males med plastik og tape, således at risikoen for fejl mindskes. Hvis du skulle være uheldig og malingen kommer på et gulvtæppe, er det mere svært at fjerne, hvorfor det foretrækkes at dække med plastik og tape, inden malerarbejdet startes. Er uheldet alligevel ude, skal der reageres hurtigt, med varmt vand og en klud.

Vedligeholdelse og maling af brugt træværk

Hvis du skal vedligeholde og genmale brugt træværk, så er det vigtigt at det vaskes godt af med grundrens. Herefter skal du lave en let slibning med sandpapir, gerne korn 150-180.

Hvilken rækkefølge skal træværket og væggen males i?

Det kan være en fordel af male træværket først, inden man maler vægge og lofter. Det skyldes, at det kan være svært at lave flotte og skarpe afslutninger ind mod væggen. Hvis man maler træværket først, så skal man ikke passe på væggen, da den ikke er behandlet endnu. Når træværket er malet, sættes der blot malertape henover og væggen males herefter. Derved får du en flot og skarp overgang fra fodliste til væggen.

Maling af vinduer

Til maling af vinduer, anbefales det at anvende vores vinduesmaling, da den ikke indeholder samme dampe som en udendørs maling til træværk gør, og dermed kan den bruges til indendørs malerarbejde. Grunden til, at vindueskarme skal have en speciel maling er, at området er mere udsat for fugt og kondensvand, hvorfor en mere hårdfør maling kræves.

Hvorfor vælge flugger-horsens.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os
free-shipping Gratis levering
denmark Danske produkter
svane Miljømærket produkter
phone TLF. 75 66 52 19