Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Gulvmaling

Vores farver bliver grønne

Flügger har skiftet vores tonefarver ud med nye, derfor skal du være opmærksomt på, at der kan forekomme farvevariationer fra de gamle til de nye.

Men helt rolig – de nye tonefarver giver kun bedre dækkeevne, bedre kvalitet  og bedre holdbarhed kombineret med forbedret miljøprofil.

Man bliver da kun helt høj i hatten, når kvaliteten forbedres.

Nulstil

Områder
Mærkninger
Finish
Varekategorier

Filter

Du har nu set 10 af 10 produkter

Gulvmaling

Hvorfor bruge gulvmaling?

Hvis du har et malet trægulv, som du gerne vil vedligeholde, så er det vigtigt at finde ud af om den maling du har givet dit trægulv er vedhæftet til underlaget (hvis malingen sidder fast og bare har slidtage) og ikke skaller. Den kan godt ske at det er slidt af, hvilket ikke nødvendigvis er fordi at den ikke skaller af, men bare at overfladen er brugt og slidt. Men hvis den skaller, så er det fordi, at den ikke er blevet rengjort ordenligt, inden man malede sidste gang, eller fordi at man har brugt den forkerte maling til gulvet. Her er det vigtigt at finde ud af om den har vedhæftning til gulvet. Hvis den ikke har vedhæftet, så skal malingen slibes af gulvet.

Hvis malingen har vedhæftning til gulvet, så skal man sørge for at få vasket gulvets overflade grundigt med grundrens. Hertil kan der eventuelt laves let eller mat slibning af overfladen med sandpapir. Hvis malingen ikke slebet helt ned til det rå gulv, kan malerarbejdet begynde med den ønskede maling, efter afvaskning og slibning. Her skal der anvendes gulvmalingen Fluganyl, altså når man vil have en bestemt farve på sit gulv. Fluganyl kan bruges til de fleste slags gulve, herunder blandt andet trægulve og betongulve.

Foretrækkes det derimod at bruge gulvets naturlige udseende, skal der anvendes gulvlak.

Derudover findes der et produkt, kaldet epoxymaling, som er en stærkere maling, hvor der er blandet kraftigere tilsætningsstoffer i. Vi anbefaler ikke private at anvende epoxymaling, da det kræver en professionel maler at håndtere.

Hvor ofte skal gulvet males?

Det mest afgørende i forhold til slidtage af gulvmaling, er anvendelsen af det. Køkkengulvet vil eksempelvis skulle males oftere, end gulvet i gæsteværelset. Generelt bør typisk i de primære rum i boligen skulle males hvert 2. år. Til vurderingen af, om dit gulv trænger til at blive malet, er din visuelle vurdering den vigtigste. Er gulvmalingen begyndt at være nedslidt, bør en maling overvejes. Dertil skal det tilføjes, at et gulv som er malet med Fluganyl og dermed en anden farve end gulvets oprindelige, vil kræve oftere vedligeholdelse og oftere malerarbejde, da kan ses mere tydeligt. Er det gulvets naturlige struktur og farve – og dermed er anvendt gulvlak – vil gulvet have et sjældnere behov for vedligeholdelse, da gulvlak er mere hårdført. Er der anvendt gulvlak, vil det visuelt også se mindre slidt ud, fremfor Fluganyl.

Hvor mange liter maling skal du anvende?

Vores gulvmaling rækker til omkring 7-9 kvadratmeter per liter. Er det 1. lag, hvor der er tilsat lidt vand, rækker malingen til omkring 6 kvadratmeter per liter. Det præcise antal kvadratmeter står på hvert produkt. Derudover kan du altid anvende vores beregner, så du ved præcis hvor meget maling, der skal bestilles.

Få det bedste resultat af dit malerarbejde

Når du skal male dit gulv, skal du starte med at lave af afvaskning af gulvet med grundrens. Husk at anvende grundrens, da produktet ikke efterlader sæberester, som almindeligt sæbe ville gøre. Efter afvaskning, tørres gulvet af med rent vand. Herefter skal gulvet slibes med fint sandpapir, således at gulvet får en jævn overflade. Derefter anbefales det at klistre malertape på kanter og fodlister. Hertil bør rækkefølgen være, at du først maler gulvet og derefter fodlisterne.

Når gulvet er vasket og slæbet tilstrækkeligt, skal det 1. lag gulvmaling lægges. Her skal der tilføjes 5-10% vand, så malingen flyder bedre ud. Se vejledningen på dit specifikke produkt. Tørretiden per lag er typisk 16 timer. Efter tørring, lægges 2. lag. I de fleste tilfælde vil det kræve at give gulvet 2-3 lag maling, før at det er helt dækkende og giver det bedste resultat. Det er derfor vigtigt, at du ikke sparer på maling eller bruger for meget. Hvis der anvendes for lidt, vil resultatet se udtværet ud og bruges der for meget, vil malingen ikke flyde ligeligt ud og dermed blive ujævn.

De første 7-14 dage efter malerarbejdet, skal du være opmærksom på ikke at trække møbler over det nymalede gulv, da malingen stadig vil være lidt blød til den tid, og møblerne vil nemmere kunne afgive mærker. Vær derfor forsigtig, i den første periode efter malerarbejdet.

Har du anvendt gulvlak og der kun er dele af gulvet som trænger, kan du nøjes med at lave en mat slibning af det pågældende område og herefter lægge anvende gulvlakken. Er lakken slidt helt ned til det rå gulv, bør den gamle gulvlak slibes ned og lakkere med 3 nye lag. Først skal gulvet have en let lak, for at få træet til at rejse sig. Herefter laves en mellemslibning, med et fint stykke sandpapir – gerne med en gulvsliber. Den efterfølgende dag, lægges der 2 lag lak, som kan lægges samme dag.

Anvendes der Fluganyl og dermed en farvet gulvmaling, anbefales det ikke at behandle gulvet med gulvlak, i et forsøg på at forhøje holdbarhed, da dette ofte resultere i misfarvninger af Fluganylen. Gulvmalingen er udviklet til at kunne modstå hverdagens brug.

Hvilket tilbehør anbefales?

Til nedslibning af gulv, kan det anbefales at bruge en gulvsliber-maskine, for at gøre arbejdet hurtigere og nemmere. Til malerarbejdet langs kantet af gulvet og fodlisterne, anbefales en langskaftet pensel, for at gøre arbejdet mere bekvemt. Penslen skal have bløde hår. Til selve gulvet, bør du anskaffe en korthåret malerrulle, også kaldet en gulvrulle.

Hvordan fjernes gulvmalingen?

For at fjerne malingen på gulvet, anbefales nedslibning med en gulvsliber – både til trægulv og betongulv. Det anbefales dog at få en professionel maler til dette arbejde. Der findes ikke et kemikalie til fjernelse af malingen, hvorfor nedslibning er den eneste løsning. Kommer gulvmalingen på uønskede objekter, skal det fjernes hurtigst muligt med en fugtig klud. For at undgå denne situation, anbefales det at klistre malertape over objekterne inden at malerarbejdet startes.

Hvorfor vælge flugger-horsens.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os