Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Glasvæv eller Filt

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos flugger-horsens.dk, har du valgt kvalitetsmaling fra danske Flügger farver, til en super god pris.

Flügger maling bruger vi dagligt i vores malerfirma; Malerfirmaet MEHR ApS, hvor vores kunder kun ønsker den bedste kvalitet af maling, når vi maler deres lofter eller vægge, indvendig træværk eller metal.

Nulstil

Varekategorier

Filter

Du har nu set 8 af 8 produkter

Glasvæv eller Filt

Ja det kan være en af de helt sorte spørgsmål, når du er i gang med en istandsættelse eller måske skal vælge vægbeklædning, til dit nye hus.

Men ved du engenligt hvad forskellen er på glasvæv og filt? Måske ikke, men det kan vi hjælpe dig med, så du kan blive klogere på dit valg.

Glasvæv – også kendt som væv, er en vægbeklædning, hvor armeringstråde er vævet som firkanter. Hvis du nu sidder og tænker…. Armering? Firkanter?…  Hva pokker er det for noget?? Ja armeringen i glasvæv, er glasfibre tråde, som armere mod mindre revnedannelser, det vil sige, skulle der komme mindre revner i væggene, så kan glasvæven holde på revnerne, så det ikke ses igennem vægbeklædningen. Glasfibre trådene, er vævet i firkanter, som gør glasvævet meget stærkt og dekorativ.  Du har måske set det i nyrenoverede huse elle typehuse fra 90´erne, eller det kan være du slet ikke er fra den årgang, hvor glasvæv var meget populært. Glasvæv var nemlig meget populært i 90´erne og op i starten af 00´erne, og her tog filten over.

Filt – også kendt som glasfilt, og det kan være at du nu tænker – Hvad er glasfilt egentligt?

Ja ser du, det er en helt glat vægbeklædning, som også har en armerende effekt. Det som er forskellen på glasvæv og filt, er at glasfibrene ikke er vævet ind i filten, men er en stor del af selve filten. I dag er en helt glat filt væg ”the shit”, det ses i næsten alle danske moderne hjem.

En af de mange frustrationer, der kan være undervejs i et renoveringsprojekt –

Hvordan opsættes glasfil eller glasvæv

Når du skal i gang med enten opsætning af en glasfilt væg eller en glasvævsvæg, er der to forskellige måder, du kan opsætte tapetet på. Den ene måde er ikke mere rigtig end den anden. Her tales der helt klart om, hvilken opsætningsmåde, der er nemmest og bedste for dig.

Den ene måde er at støde kant mod kant. Denne metode kræver, at du har en filt eller en væv, som du kan arbejde med på væggen, det vil sige, at du kan manipulere med vægbeklædningen uden den suger sig hårdt fast på overfladen. Her vil en grundet glasfilt eller grundet glasvæv, være det bedste valg.

Føler du ikke lige, at denne metode tiltaler dig, så kan du lave et overlap og på den måde skærer filten eller væven sammen – du tænker sikkert… Overlap, var det ikke det, som man gjorde i gamle dage?

Jo, du har helt ret, men forskellen er bare, at når du skærer de to lapper sammen, så passer de perfekte sammen, når de overskydende strimler trækkes væk. Det skal dog siges, at det er super vigtigt, at du har et skabt knivblad og at du holder kniven helt lige, når du skærer filten eller væven sammen. Brug derefter en gummispartel til at trække kanterne fra hinanden, så sikre du, at der ikke sker nogen overlap på tapetet.

Og nu har du sikkert bidt mærke i, at jeg nævnte en gummispartel – og den kender du sikkert ikke.

Vi kan da lige gennemgå, det vigtigste værktøj, du skal bruge, når du laver en opsætning af glasfilt eller glasvæv.

  1. En hobbykniv – gerne med ekstra knivblade, da en skarp og spids kniv, er meget vigtigt, for at du kan få fine lige snit.
  2. Gummispartlen – bruges til at skubbe luftlommer og presse filten eller væven fast på overfladen.

Hvis du tænker, kan jeg ikke bare bruge en alm. spartel?

Det vil jeg fraråde, da det er meget nemmere, enten at skærer eller stikke huller i glasfinten eller glasvæven.

Og så skal du selvfølgelig også huske klæberen, den er jo ret vigtigt, for at vægbeklædningen hænger fast.

Det kan nu være, at du faktisk lige har noget gammelt tapet du skal have af væggene, inden du sådan 100% er klar op en ny opsætning.

Du har måske glasvæv på væggen, og du ved ikke hvordan man fjerner glasvæv, på den nemmeste måde og bedste måde.

Det er helt enkelt…

  1. Du skal bruge din skarpe hobbykniv og ridse en masse streger på kryds og på tværs.
  2. Brug tapet opløser, blandet med vand.
  3. Hold hele tiden overfladen våd, bliver overfladen for tør, aktiverer du limen igen.
  4. Brug en tapet stripper – ja, det hedder værktøjet faktisk. Der kommer ikke lige en stripper forbi, og hjælper med nedtagningen – ha ha ha…. Spøg til side. Brug stripperen til at skrabe tapetet af vægoverfladen.

 

Lige inden du er helt klar på den nye opsætning, så skal du lige huske, at det er vigtigt, at overfladen er helt klar, og derfor skal du…

Spartel overfalden 2 gange. 1. gange med LG grov og 2. gange med LH medium. Er overfladen meget ujævn, spartel da overfladen 2. gang med LG grov.

Godt… Nu er du så langt, at du kan på begynde sin opsætning af glasfilt, eller selvfølgelig glasvæven. Fremgangsmåden er helt ens for begge vægbeklædninger, nu skal du bare vælge den rigtige for dig og for dit malerprojekt.

Hvorfor vælge flugger-horsens.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os