Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Træolie

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos flugger-horsens.dk, har du valgt kvalitetsmaling fra danske Flügger farver, til en super god pris.

Flügger maling bruger vi dagligt i vores malerfirma; Malerfirmaet MEHR ApS, hvor vores kunder kun ønsker den bedste kvalitet af maling, når vi maler deres lofter eller vægge, indvendig træværk eller metal.

Nulstil

Finish
Overflader
Varekategorier

Filter

Du har nu set 7 af 7 produkter

Hvad er træolie?

Træolie er et tyndt “olieprodukt”, som er udviklet til at kunne passe rigtig godt på dit udvendige træ. Træolierne bliver typisk brugt til dine terrasser, havemøbler og vinduer. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må bruge olierne andre steder. Det som bare er med træolierne, er at de typisk har en holdbarhed på 1-2 år, og kan derfor godt være træls at bruge på gavle og udhæng, hvis man altså ikke vil male hvert år. Men vil du gerne male dine gavle eller udhæng i en transparent maling, kan jeg anbefale du kigger på vores Wood tex serie – produktet hedder 03 wood tex, det er en transparent træbeskyttelse og har en forventet holdbarhed på 4 år.

Skal der grundes inden jeg bruger en træolie?

Nej- olierne suger i forvejen godt ind i træets overfalde, så dette er ikke nødvendigt. Hvorfor der grundens på nyt træ, er fordi heldækkende træbeskyttelser kun ligger sig i overfalden, og vil derfor være meget sart overfor Danmarks skiftende vejr, og vil på sigt begynde at skalle af.

Hvornår er overfladen klar til træolie?

Vil du give dit træ en træolie, så skal overfladerne være smuds- og snavsfri, der kan du enten bruge vores Facade Clean, eller hvis det er til din terrasse, har vi Terrasse Clean. Er dit træ beklædt med alger, så det vigtigt du bruger et middel, som er algedræbende, ellers risikere du, at algerne kommer igen, du kan bruge vores Facade Algefjerner til opgaven. Træet skal have en ren og sugende overfalde, for at du opnår det korrekte resultat, derfor kan du heller ikke bruge træolier på heldækkende overflader.

Hvordan påfører jeg nemmest og pænest træolie?

Når du skal vælge det rigtige værktøj, synes jeg det er vigtig at du vælger noget som passer størrelsen på den overfalde du skal arbejde med. Vinduer og møbler vil jeg fx bruge enten en ovalpensel, ringpensel eller en sprossepensel, vælg en str. som passer dig. Skal du i gang med terrassen, vil jeg vælge en pensel der passer breddernes bredde, der ville de forskellige facade pensler være gode. Når du skal i gang med arbejdet, er det også vigtigt at du har en fnugfriklud, den skal ikke bruges til at tørre klatter op med, den skal i stedet bruges til at tørre overskydende olie op med. Hvis du har prøvet at oliere før, har du sikker bemærket, at det for det første tager langtid om at tørre, og så ligner det, at det ikke suger ordentligt ind, og til sidst får en slags laserende effekt på overfalden, og det er slet ikke sådan en overflade olie skal give. Du skal derfor bruge den fnugfriklud, til at tørre efter, når olien ikke kan suge mere ned i overfalden, her vil du få det ønskede olielook.

Hvilket træolie produkt skal jeg vælge?

I Flüggers sortiment, er der 3 gode træolier, som er gode på hver deres måde. Følg med og se hvilken, som kan passe til dit træprojekt.

Flügger Træolie, er en olie som er vandbaseret. Den er vandafvisende og hæmmer mug- og skimmelvækst på overfladen. Den fås kun som farveløs standard.

  • synlige åretegning og struktur
  • vandafvisende overflade
  • vandig træolie

 

Flügger Træolie Classic, er en oliebasseret træolie. Trænger godt ned i overfladen samt minimere den fugtoptagelse. Fremhæver træets åretegning. Hæmmer mug- og skimmelvækst. Træolien fås kunne i standardfarverne, Ceder – Teak – Sort og farveløs.

  • Fremhæver træet åretegning
  • Giver træet glød
  • Minimerer fugtoptagelse

Flügger Impredur Træolie, er en vandbaseret special træolie. Den har ekstra vandafvisende egenskaber og indeholder UV-filter som beskytter mod solens skadelige stråler. Denne træolie kan kun tones på, den har ingen standardfarver.

  • Synlig åretegning og struktur
  • Ekstra vandafvisende overflade
  • Indeholder UV-filter

OBS: Træolie med pigment, beskytter bedre mod solens stråler.

 

Er du til noget helt andet end træolier, er Flügger kommet med en den nye 08 Wood tex patina & sealer. Det er en træbeskyttelse, som giver et sølvgråt transparent look, med synlig åretegning og struktur. Som de andre træolier, hæmmer den også mug- og skimmelvækst på overfladen. Det fede ved 08 Wood tex, så har den en holdbarhed op til 10 år.

Hvorfor vælge flugger-horsens.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os