Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

StrukturMaling

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos flugger-horsens.dk, har du valgt kvalitetsmaling fra danske Flügger farver, til en super god pris.

Flügger maling bruger vi dagligt i vores malerfirma; Malerfirmaet MEHR ApS, hvor vores kunder kun ønsker den bedste kvalitet af maling, når vi maler deres lofter eller vægge, indvendig træværk eller metal.

Nulstil

Områder
Mærkninger
Finish
Varekategorier

Filter

Du har nu set 3 af 3 produkter

Strukturmaling

Hvad er strukturmaling?

Strukturmaling er en maling med enten finkornet eller grovkornet masse, der giver dig muligheden for at give dine vægge forskellige former for struktur, alt efter hvilket værktøj du benytter. Strukturmaling bruges til overfalder der er egnet til malerbehandlinger. Strukturmaling er kun et indvendigt produkt, derfor anbefaler jeg ikke produktet til udvendig brug. Står du med en facade, som mangler struktur, fordi der er blevet lappet hist og her med finere puds end resten af facaden, kan du med fordel bruge Flügger Facade Struktur Filler.

Hvad gør Strukturmalingen for mine vægge?

Står du lige og har trukket alt tapet ned fra dine vægge, og du er lidt i vildrede over, hvad der nu skal ske, fordi de populære glatte vægge bare ikke tiltaler dig. Tag derfor et kig på strukturmalingen, den fås i forskellige varianter, så du kan finde en overflade der tiltaler dig. Du kan få lige fra fin, mellem og grov nopret overflade, men du kan også få en skuret effekt når du skurer efter med en svamp, eller bruge en pensel til at trækker forskellige mønstret spil på dine vægge. Det eneste du lige skal have i mente når du skal vælge en strukturmaling er, at ikke alle Strukturmalinger skjuler hvis overfladen har forskellige grov og finheder, dette ville kunne ses igennem Strukturmalingen. Derfor vil det være en god ide, hvis du sætter dig ind i, hvordan din væg overfalde ser ud, og hvordan du ønsker udfaldet på dine vægge, kommer til at se ud når det er færdigt.

Hvilken strukturmaling skal jeg vælge?

Valget af Strukturmaling afhænger af, hvordan du ønsker udseendet skal være, derfor spiller grovheden og værktøjet en stor rolle for effekten. Du kan følge med, hvor jeg vil så godt som muligt forklare, hvad de enkle produkter kan gøre, og forhåbentligt gøre dig klogere på dig valg.

  • Sandmaling er et produkt hvor malingen har en form for ”sand” i, det skal lige siges, det er ikke sand, så jeg fraråder selv at eksperimentere med strandsand, da resultatet slet ikke bliver at arbejde med. Sandmalingen giver en fin nopret overfalder, hvor du kan lave forskellige grader af den fine nopret struktur, ved at bruge forskellige typer maleruller. Jo kortere hårene er på rullen jo tættere og finere resultat får du, og jo længere hårene er jo mere bliver mellemrummet og jo grovere bliver resultatet også. Ønsker du ikke rullestruktur, kan du efter du har rullet et område ind med sandmalingen, bruge en pensel til at trække korte, lange, bugede og i forskellige retninger med en pensel, det vil give en helt anden effekt. Sandmalingen er en base 1, det vil sige at denne kan tones i lyse farver efter eget ønske, det betyder også at den ikke skal males over med en anden maling.
  • Struktur 2 ½ Fin er en helt anden masse end Sandmalingen, selvom denne strukturmaling er fin, så er det stadig en grovere masse, og giver derfor også et grovere resultat. Værktøjet du kan bruge, kan både være langhåret, korthåret ruller og pensel, der lige som sandmaling giver forskellige udtryk. Fordi massen er tykkere, ville du også kunne filtse overfladen og dermed få et skuret udtryk, der kan bruges skuresvamp eller et filtsebræt.
  • Struktur 1 ½ Grov kan sammenlignes med Struktur 2 ½ Fin, men denne Strukturmaling er bare en noget grovere masse, og det betyder selvfølgelig også, at det færdige udseende også får et grovere udtryk. Du kan bruge samme fremgangsmåde med værktøjerne, som de før nævnte produkter. Vil du gerne have et resultat som, ligner en rigtig pudset overflade, så er det denne Strukturmaling du skal benytte, når du har rullet en overfalde ind og enten bruger et filtsebræt eller en skuresvamp, så får du en flot pudslignende overflade. Det er dog vigtigt, at du færdiggør en hel væg med alle 3 strukturmalinger, før du holder en velfortjent pause, da det godt kan give tydelige overgange hvis arbejdet ikke bliver gjort våd i våd. Strukturmalingen skal overmale 2 gange før dit projekt er helt færdig.

3 gode grunde til at bruge Strukturmaling

  1. Du får en stærk overflade, idealt for dig som ”bruger” dine vægge meget.
  2. Til dig, der ikke er til glattevægge
  3. God til ujævne vægge
Hvorfor vælge flugger-horsens.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os
// // // //