Spartel

Viser 1 til 2 af 2 (1 sider)
Du sparer 47%

Flügger Acrylspartel Inde

Hurtigtørrende og meget stærk spart..

Vejl. pris: fra DKK 119,-
fra DKK 63,-
Du sparer 14%

Flügger Sandplast LSR

Rullespartel til den professionel..

Vejl. pris: fra DKK 349,-
fra DKK 299,-
Viser 1 til 2 af 2 (1 sider)

Hvorfor bruge spartelmasse?

Spartelmasse bruges primært til at lukke huller i eksempelvis væg, loft, karme og døre, eller til at glatte en overflade ud, således at den bliver mere jævn.

Hvilken spartelmasse skal jeg vælge?

Når det kommer til valg af spartelmasse, skal du først og fremmest gøre det klart om det er til indendørs- eller udendørs brug. Der findes derfor forskellige spartelmasser inden for hver kategori. 

Som hovedregel kan de indendørs produkter ikke anvendes til udendørs brug, da de er vandopløselige og derfor vil opløses af fugten. Indendørs spartelmasse har som udgangspunkt en finere struktur og synker mere sammen. Derudover er den indendørs nemmere at slibe ned, så overfladen bliver pæn og jævn.

Udendørs spartelmasse er grovere end den indendørs, således at det ligner de udendørs objekter mere, som typisk har et grovere udtryk.

Acrylspartel Inde er til finerer spartelopgaver, såsom små huller, små ridser og ujævnheder i eksempelvis døre og lister.
Easy Filler er en spartelmasse som bruges til lukning af skruehuller og synker ikke, som en sandspartel og acrylspartelmasse gør. Så typisk vil man starte med en Easy Filler, da den er lidt grovere og derefter en acrylspartelmasse, da den er finere og gør afslutningen mere jævn og fin.
Sandplast 696 FOG er en sandspartelmasse til at spartle samlinger på gipsplader, med en armeringsstrimmel.
Sandplast LG er også en sandspartelmasse, som velegner sig til gips og pudsede vægge. Den er forholdsvis grov, fylder en del og synker ikke nær så meget som en acrylspartelmasse.
Sandplast LH + LH Extra er lette spartelmasser, som er nemme at påføre, samt slibe ned. Vores Extra model er ikke så tung som den almindelige LH.
Sandplast LSR er en rullespartelmasse, som kan påføres med en langhåret malerrulle. Spartelarbejdet kan derfor gøres hurtigere ved større overflader. Denne spartelmasse synker mere end de fleste andre modeller. Denne model er derfor at foretrække, hvis formålet er store udjævninger med få eller ingen små ruller og revner.
Sandplast LW er til fugtige rum, såsom badeværelset.
Repafiller ude er en pulverspartel som røres op med vand og er beregnet til udendørs brug. Pulverspartlen kan dog også bruges indendørs til eksempelvis at spartle en flig som er faldet af en vandskuret væg, da der er sandkorn i pulverspartlen.

Til fuldspartling, findes der primært 2 produkter. Den ene er rullespartelmasse som er lidt tyndere i konsistensen og derfor kan lægges på med en malerrulle. Rullespartelmasse er typisk en fordel, hvis du har flere og/eller større overflader. Den anden type er en håndspartelmasse, som kan tages direkte fra en spand med en spartel.

Få det bedste resultat ud af dit spartelarbejde

Gipsvægge: Samlingerne mellem væggene skal udfyldes med en grov spartelmasse som første lag og derefter armeres med armeringsbånd for holdbarhed, da huset giver sig med tiden. Efter påføring af armeringsbåndet, lægges et nyt lag med en finere spartelmasse, som er nemmere at slibe ned og jævnes pænere ud.

Hvis du ikke vælger at lægge tapet over dine gipsvægge, men vil male dem, så anbefales det at lave en fuldspartling, for at udjævne væggens struktur.

Betonvægge: Samlingerne her kan man ikke nøjes med at spartle på selve samlingen. Hvis du skal have en ensartet overflade, så skal den spartles over hele overfladen. Det har ingen betydning om der bruges en vægbeklædning eller ej, da strukturen fra væggen ville kunne ses. Til betonvægge findes der Sandplast LH eller LH Extra spartelmasse, som er udviklet til formålet.

Fuldspartling: En god idé er at sætte malertape over de kanter og objekter, som ikke skal spartles. Når spartelmassen er lagt op, skal den udjævnes med en spartel.

Ens for alle spartelmasser, er at de skal slibes med sandpapir korn 120-150. Det som skal slibes ned, er de kanter, som kommer efter udjævningen. Så jo bedre en udjævning, jo mindre slibearbejde. Efter slibningen skal der grundes med forankringsgrunder, således at overfladen suger jævnt. Efterfølgende pålægges der eventuelt vægbeklædning i form af glasfilt eller glasvæv, ellers males der bare direkte derpå. Vær opmærksom på, at væggen bliver mere hårdfør ved pålægning af vægbeklædning. Det kan eksempelvis være en fordel i en gang, hvis man eksempelvis har børn som tumler.


Hvilket tilbehør anbefales? 

Hvis der anvendes håndspartelmasse, anbefales det at bruge en spartel til at tage spartelmassen op fra beholderen og påføre væggen. Til udjævning anbefales en bred spartel. Hvis man køber rullespartelmasse, vil det komme i en kantet spand, som eksempelvis en langhåret malerrulle passer ned i.


Hvordan fjernes spartelmasse?

Er produktet kommet på uønsket overflader, er det nemt at få af med en fugtig klud kort efter at det konstateres.